
De eigenaren van restaurant Zoldering in het centrum zijn hun territorium aan het uitbreiden in onze buurt. Ze openden al een wijnwinkel en werken nu aan een restaurant in de Barentszstraat: Boon & De Koot.
Zoldering in de Utrechtsestraat is een geliefd adres onder lokale lekkerbekken én de inspecteurs van Michelin. In 2019 openden Joost Clarijs, Wout Jans, Tomas Bron en Job Seuren de deuren van hun restaurant. Drie jaar later scoorden ze al hun eerste ster voor hun moderne Europese cuisine, inclusief nierbroodjes nieuwe stijl, toast met filet americain van tomaat en een parfait van kippenlever.
Lof
Omdat de gasten maar bleven vragen waar ze de wijn van Zoldering konden kopen, begonnen de ondernemers vorig jaar wijnwinkel Lof op de Haarlemmerdijk. Hier vind je een selectie van de ‘authentieke Europese wijnen’ van de wijnkaart van het restaurant. In totaal liggen er 2500 wijnsoorten in de kelder van Lof. De wijnen passen vooral goed bij de Franse en mediterrane keuken.
Boon & De Koot
Iets verderop, in de Barentszstraat 171, werken de heren aan hun nieuwste project: Boon & De Koot, een wijnbar en restaurant. Het is de bedoeling dat de zaak dit voorjaar opengaat. Waarschijnlijk wordt de zaak iets minder high-end dan Zoldering. Gelet op de reputatie van hun ‘kroonjuweel’ zijn mijn verwachtingen hooggespannen.
Worst Wijncafé
De nieuwkomer komt in de plaats van Barentsz, een laagdrempelig restaurant met een voorliefde voor de mediterrane keuken. Je at er ‘eenvoudige en pure gerechten met verse ingrediënten, liefst in het seizoen’. Daarvoor werd het pand bemand door het Frans getinte restaurant Marius en Worst Wijncafé, een bijna legendarische plek waar je kon borrelen met worst en pied de cochon (varkenspoot) plus uitstekend kon brunchen.