Lekker hoor, pasta, rijst en couscous. Maar wat was er eigenlijk mis met aardappelen? Op de hoek van de Kinkerstraat en de Da Costakade kun je binnenkort bij de nieuwe zaak Jacketz terecht om een grote, gepofte aardappel te eten.
De twee ondernemers Paul en Pascal hebben via crowdfunding 122.000 euro opgehaald om vanuit West met gepofte aardappelen Nederland te veroveren. Jacketz noemt zichzelf een ‘baked potato shop&salad bar’ waar je onder een tientje snelle, gezonde gerechten kunt krijgen.
De basis is een grote gepofte aardappel, op smaak gebracht met olijfolie en crème fraiche, in een knapperige korst met zeezoutvlokken. Vervolgens kies je een vulling (vlees, vis of vegetarisch), kaas en saus. Weer eens wat anders dan een patatje met.
In Leiden draait al een eerste Jacketz. Het bedrijf zegt zo veel mogelijk aardappelen uit Nederland gebruiken, en biologische producten. Vanuit de Kinkerstraat kunnen straks minimaal vijf andere nieuwe vestigingen van Jacketz worden bevoorraad.