De liefde moet je elke dag vieren. Maar zeker op Valentijnsdag! Om je allerliefste flink in de watten leggen, is natuurlijk geen zee te hoog. De lokale horeca helpt je wat graag. Een greep uit het aanbod.
Abbey, Admiraal de Ruijterweg
In de Valentijnsbox van Abbey zit alles voor een driegangenmenu, inclusief wijn. Verder kun je rekenen op ‘vurige vragen, rozenblaadjes, massageolie en meer’.
Bar Kantoor, Haarlemmerweg
Het Valentijnspakket van dit restaurant bestaat uit een amuse, een driegangenmenu, cava, bonbons en – heel origineel – een kaartje dat uitgroeit tot een veldboeket als je het plant. Eventueel kun je er ook een heuse Valentijns Staycation van maken, inclusief overnachting in het Conscious Hotel in Westerpark.
Buon Gusto Deli, Danzigerkade
Deze nieuwkomer in Houthaven komt met een Valentijnsborrelplank vol Italiaanse lekkernijen, waaronder mortadella, Parmaham en Parmezaanse kaas.
Edel, Postjesweg
Chef-kok Dennis Huwaë heeft voor Valentijnsdag vijf gangen uitgedokterd. Je start met een ceviche van zeebaars en gaat dan via onder meer kabeljauw in Tandoori-stijl naar een warm chocoladetaartje met crème chantilly en kersencrème. Een vegetarische versie is er ook. Bij ieder menu krijg je brood, boter, cocktails en een rode roos.
Fijnkost, Van Limburg Stirumplein
Het Valentijnsbrunchpakket van Fijnkost belooft ‘een romantisch weekend vol lekkers’. Om die belofte waar te maken, zet het restaurant in Westerpark onder meer oeufs en cocotte, gepekelde winterkabeljauw en pistou, pecan-kardemonbroodjes en bubbels in.
Freud, Spaarndammerstraat
Dit restaurant heeft een allerliefst Valentijnspakket samengesteld: een combinatie van een prosecco- granaatappelcocktail en een heerlijke moelleux au chocolat, een chocoladetaartje met een hart van warme chocolade.
Karaat, Houthavenkade
Kies maar uit: ga je voor het Valentijn Goldfin Sushi Menu of de Valentijn Brunch?
Bij het sushi-menu krijg je miso soep, nigiri’s, uramaki’s, sashimi en een dessert van witte chocolademouse met roze peper. De brunch bestaat onder meer uit amandelcroissants, scones en Mimosa’s.
Kevin Bacon, Witte de Withstraat
Dit restaurant levert het driegangenmenu van een speciaal Valentine’s Week Package met rozenblaadjes,een glas champagne, een cocktail én een overnachting in Hotel Not Hotel.
Keuken van Tjen, Nieuwe Hemweg
Voor zijn ValenTjen’s Menu kookt Luuk drie gangen bij elkaar, waaronder een Indonesische eendenborst met een saus van groene peper, geserveerd met pandanrijst, bok choy en krokante sjalot. De afsluiter is een Oosterse panna cotta met passievrucht en Thaise basilicum.
Kien, Witte de Withplein
Volgens de mannen van Kien gaat ‘liefde door de maag’. Vandaar dat ze bij hun Valentijnsmenu uitpakken met vier gangen. Ze trappen af met een kreeftencocktail met little gem, mango en pinda en eindigen met een chocoladefondant met witte chocolade en gin-room. Als tweede gang krijg je – hoe leuk is dat? – een ‘tortelduif’, een gerecht met duif, chioggiabiet, eendenlever en passievrucht.
Lars, Danzigerkade
Dat Lars Scharp een Valentijnsmenu om te zoenen heeft bedacht, zal je vast niet verbazen. Deze hoogvlieger zorgt ervoor dat jij het hart van je geliefde kunt veroveren met delicate ingrediënten als kreeft, Noordzeekrab, Hollandse garnalen, tournedos, truffel en champagne. Als dát geen romantiek oplevert!
Meneer van Loon, Curaçaostraat
Patrick en Bibi bieden een Love Menu van drie gangen met een Love Cocktail aan. Het dessert bestaat uit een mousse van Toblerone-chocolade met slagroom. Zowel bij het voor- als het hoofdgerecht zijn er twee keuzes. Zo kun je bij deze gang prikken in eendenborst met een saus van Liquor 43, gekarameliseerde witlof en aardappelgratin of in ravioloni met buffelricotta en spinazie, plus salieboter on top.
Morris & Bella, Nova Zemblastraat
Bij elk Valentijnsmenu dat je bij dit ‘groenterestaurant’ bestelt, zit brood, olijfolie, een roos en bonbons. Je kunt kiezen voor drie, vier, vijf of zes gangen. Het hoofdgerecht bij elke optie is een aardappelmousseline met een crème van boerenkool, in de oven gegaarde prei, geroosterde bospeen, gezouten sjalot en een saus van vadouvan-specerijen. Eventueel kun je daar vis uit de Noordzee bij bestellen.
Vessel, Revaleiland
Voor de Vessel Valentijnsbox heeft chef-kok Ricardo van Ed behoorlijk uitgepakt: vier gangen, plus een cocktail. Het dessert bestaat uit langzaam geroosterde appel met coconut custard en granola. Verder kun je rekenen op gestoofde lamsschenkel met chorizo, kikkererwten en pompoenpuree. Er is ook een vegetarische box.