Camino Taqueria in de Kinkerstraat was vrijdag 23 augustus voor het eerst open. De zaak zit op nummer 106, in het pand waar voorheen Biscuit Baby zat.
Bij Biscuit Baby serveerden eigenaren Chris Robinson en Lauren Adams eten van hun geboortegrond: North Carolina. Het bekendst waren de biscuits, scone-achtige cakejes, met kip, bacon, warme honing en pimento cheese. Eén keer per week hingen ze de Mexicaan uit en stond er een Taco Tuesday op de agenda.
Flora
Taco’s waren voor hen geen nieuw terrein: eerder serveerden ze die al bij Flora in het Bilderdijkpark. Zoals je hier kunt lezen, was ik zeer te spreken over deze taco’s in Oud-West. Onlangs besloten Chris en Lauren volledig van gedaante te veranderen: op 23, 24 en 25 augustus was de soft opening van Camino Taqueria.
Quesabirria tacos con consomme
Het menu met Southern comfort food heeft plaatsgemaakt voor een selectie van tostadas (kip, zoete aardappel) en taco’s (gekonfijt varkensvlees, gekruide champignons met knoflook-kaassaus). Een opvallende verschijning op de kaart zijn de quesabirria tacos con consomme. Dit zijn zo’n beetje de populairste taco’s van TikTok.
Taco Lindo
Birria is een klassieke Mexicaanse stoofschotel van langzaam gestoofd geit-, rund- of lamsvlees met gedroogde pepers, kruiden, knoflook. Bij deze taco’s speelt de bouillon, die afkomstig is van het stoofvlees, een belangrijke rol. De tortilla’s worden erin gesopt en daarna op de hete bakplaat krokant gebakken. Vervolgens worden ze gevuld en is het de bedoeling dat je de taco’s tijdens het eten in de bouillon doopt. In West was Taco Lindo in Bos en Lommer de eerste die ze verkocht. Nu heeft Camino ze ook. Er zit gestoofde runderwang in (17,90 euro).
Stacks
We schreven al eerder dat liefhebbers van Mexicaans eten in West hun lol op kunnen. Nu Biscuit Baby is verdwenen, zou je naar Stacks in de De Clercqstraat kunnen gaan voor je portie Southern comfort food.