Stoute Chinees-Japanse broodjes eten bij The Boulevard in Oud-West

The Boulevard. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Bij The Boulevard eet je nachochips bij je brioche dog met Koreaans rundvlees of Hollandse bal. De eigenaar verkoopt ook zijn eigen versie van de Japanse sando’s. “Mijn sandwiches zijn uitbundiger.”

The Boulevard zit sinds 19 december 2024 in de Eerste Constantijn Huygensstraat 69H. Qua logo en marketingtaal lijkt de kakelverse zaak in Oud-West een onderdeel van een keten te zijn. Toch is dat niet zo. “Althans nog niet”, lacht de Chinees-Nederlandse eigenaar. Naar eigen zeggen heeft hij jarenlange horeca-ervaring op zak, maar is The Boulevard zijn eerste eigen bedrijf. “Het concept heb ik zelf bedacht. Mijn inspiratie komt overal vandaan.”

Brioche dogs
Voor de nachochips op het menu liet hij zich inspireren door de Zuid-Amerikaanse keuken. Je eet ze als maaltijd met fried chicken, mais en pico de gallo (pittige tomatensaus) of ‘gewoon’ als bijgerecht. “Nachos passen goed bij een van mijn brioche dogs.” Op verzoek snijdt hij deze langwerpige broodjes van fluffy melkbrood open en vult hij die met bijvoorbeeld beef bulgogi, Koreaans rundvlees, koolsalade en knoflookvlokken (12,90 euro) of een Hollandse gehaktbal, koolsalade en gepekelde ui.

Sweet sticky tempeh
Naast brioche dogs staan er salades (‘box-bowls’) en brioche sandwiches op de kaart. Om deze creaties áf te maken goochelt de chef-kok ook hier met internationale maar vooral Aziatische ingrediënten: sweet sticky tempeh, sesam, masago (eitjes van de spiering).

Brioche sandwich
We kiezen voor de brioche sandwich met gebakken Koreaanse kip met honing, koolsalade, pico de gallo en gemengde salade (12,90 euro). Omdat de zaak net open is, krijgen we een starter van het huis: een portie mini-loempia’s. In opperste concentratie werkt de chef-eigenaar aan ons broodje; hij houdt er net nog geen meetlat bij. Het resultaat van zijn inspanningen doet me denken aan de sando, de rijkelijk belegde Japanse sandwich van melkbrood die ook in West razend populair is.

Tompouce-variant onder de sandwiches
Volgens de eigenaar is er echter verschil. “Op een sando zit ‘slechts’ vlees en kool. Mijn brioche sandwiches zijn uitbundiger; er zit veel meer op.” Hij heeft een punt: er zit zoveel tussen het dikke brood dat we amper een hap kunnen nemen. Zijwaarts blijkt het ‘slagschip’ er wat makkelijker in te gaan. Maar hoe dan ook, charmant eten is er niet bij. Dit is de tompouce-variant onder de sandwiches: bij elke hap sijpelt er van alles uit je mond: stukjes tomaat, druppeltjes saus.

Brood als cake
Zelfs als je een broodje deelt, vult de smakelijke sandwich als een tierelier. Door de vele groenten ertussen heeft het broodje een gezond accentje, maar voor de rest is het een stout exemplaar: brood dat weg eet als cake, een fijne dosis saus, krokante kip uit de frituur. Tel uit je winst!

The Boulevard: brioche sandwich Koreaanse gebakken kip. (Foto Patricia Jacob)
DeWestkrant