Op 28 september gaat Sugarbar in de De Clercqstraat 48 voor de laatste keer open.
De zaak in Oud-West zit er sinds juni 2023. Eigenares Nekeia Boone verkoopt er ijs van haar merk Tudy’s kitchen, vernoemd naar haar oma van wie ze had leren koken. Bij Sugarbar gaat ijs in bijzondere smaken over de toonbank: Hot Honey, Balsamic Blueberry, Chicken & Waffles en Sexual Chocolate. Van dit ijs draait Nekeia milkshakes en maakt ze koekjes ijs, ‘sammie’s’. Hier lees je meer over het ontstaan van Sugarbar en het assortiment.
Dat Nekeia uit New York kom blijkt uit haar ambities: ze denkt groot. Om haar merk wereldwijd bekend te maken, deed ze mee aan een tv-programma om een investeerder te vinden: Dragons’ Den. Maar als ze een aanbod van 95.000 euro krijgt, slaat ze dit af. De investeerder wil er te veel zeggenschap voor terug. Ze wil liever zelf de touwtjes in handen hebben en start een crowdfundingscampagne.
Dit jaar sloot ze een deal met Albert Heijn. In augustus mailde ze me dat haar ijs bij alle AH-locaties verkrijgbaar is, waaronder het filiaal in de Kinkerstraat. Op Instagram schrijft Nekeia dat de sluiting ‘by no means a goodbye is, but a see you soon. Big things to come’. In afwachting daarvan kun je nog tot eind september ijs eten bij de Sugarbar. Wil je een bak ijs, loop dan binnen bij AH of onze lokale held: Sterk, De Clercqstraat 7. De eigenaar van dit culinaire walhalla is zeer te spreken over Nekeia. “Een heel leuke vrouw.”