Herdershond gedumpt in Bos en Lommer: Dierenambulance Amsterdam vraagt tips

De herdershond. (Foto Dierenambulance Amsterdam)
Hoogstins2024

Dierenambulance Amsterdam kwam onlangs in actie voor een herdershond die was gedumpt bij de Albert Heijn aan de Bos en Lommerweg. De instantie wil weten van wie de hond is. Tegelijkertijd zijn bewoners benieuwd wie ‘de dakloze held’ is die zich voor de hond heeft ingespannen. 

Op 15 september meldde Dierenambulance Amsterdam via X (voorheen: Twitter) dat er voor de Albert Heijn aan de Bos en Lommerweg een herdershond was vastgebonden aan een boom. “Gedumpt, bleek later.”  De hond was boos en blafte. Ook beet hij als hij de kans kreeg. Toen de chip was uitgelezen, bleek dat de hond nergens was geregistreerd. De ambulancemedewerkers kwamen erachter dat het dier er ‘al zeker’ vier dagen had gezeten.

Eten en drinken
Al die tijd had ‘een dakloze meneer’ de hond eten en drinken gegeven. “Deze behulpzame meneer heeft de hond in de ambulance gekregen en is zelfs meegereden naar de opvang, omdat de hond naar vreemden toe angstig en bijterig was. Onderweg rustig en ook ter plaatse stapte hij rustig uit en liep hij lief mee.” Dierenambulance Amsterdam benadrukt dat de hond inmiddels veilig is gesteld en overgedragen aan de opvang. De organisatie wil weten wie de hond heeft gedumpt en vraagt om tips. De zaak is inmiddels ook in onderzoek bij de dierenpolitie. Op verzoek van Dierenambulance Amsterdam graag meldingen en tips over deze hond via @Meldpunt144. 

Afschuw en lof
Bewoners spreken op X hun afschuw uit: ze begrijpen niet hoe iemand dit kan doen. Tegelijkertijd zijn ze vol lof over de man die voor de hond heeft gezorgd. “Dank je wel man (met groot hart) die het dier van eten en drinken voorzag.” “Hij heeft dat gedaan onder omstandigheden die voor hem toch moeilijk moeten zijn, heel hartelijk dank.” “Dakloze held.” Een bewoner vraagt zich hardop af wat ze voor hem kunnen doen. “Eigenlijk moet de dakloze ook in alles ondersteund worden. Als je zoiets doet, verdien je dat.”

Gemeente in actie?
Een vrouw zou graag met deze weldoener in contact komen en vraagt zich af of iemand hem toevallig herkent aan zijn gympies. Een ander iemand spreekt de gemeente aan: “
Hulde aan deze dakloze man, hopelijk komt gemeente A’dam in actie om deze man te helpen. Als hij dit wil. Deze man verdient een veilige plek in de maatschappij. Liefst met de hond in een huisje.”

WestBegrootnov2024