CoffeeRoastery in Westerpark is nu Café Caribe

Café Caribe. (Foto Patricia Jacob).
Hoogstins2024

De ramen van CoffeeRoastery aan de Van der Hoopstraat waren al een tijdje afgeplakt. Het pand is sinds vandaag weer in full swing met koffie, caribisch eten en cocktails en je kunt er van ‘s ochtends tot middernacht terecht.

Tot voor kort was CoffeeRoastery een mini-imperium. Maar van de drie filialen is er nog maar één over, in de J.P. Heijestraat. De zaak in de De Clercqstraat heet sinds februari Dorus, de vestiging in de Van der Hoopstraat 18 gaat sinds donderdag 18 juli door het leven als Café Caribe. Als ik er binnenloop, zie ik een blij bekend gezicht: Robin, de bedrijfsleidster van ‘buurman’ Piet de Gruyter. “Leid je deze zaak nu ook al”, vraag ik haar. Lachend: “Nee hoor, we doen het gewoon met z’n allen.” 

Eigen stempel
Het terras zit al propvol, de een na de andere buurbewoner druppelt binnen. “Wat is het mooi geworden”, zegt de een. “Wow, dit had ik niet verwacht”, zegt een ander. Ikzelf val in de laatste categorie. Ik wist dat de nieuwe eigenaar CoffeeRoastery tegelijkertijd met Piet de Gruyter had overgenomen en dat hij ook zijn eigen stempel op de koffiezaak wilde drukken. Ik dacht dat hij aan zou komen met specialty coffee in het kwadraat, inclusief een collectie van matcha-drankjes, kurkuma-sapjes en taartjes met superfoods erin. Niet dat we daar in Westerpark naar snakken, maar het is zo’n beetje wat elke nieuwkomer biedt. Blijkbaar heb ik hem verkeerd ingeschat.

Bóotoe
Met Café Caribe is het zwoele sfeertje van de Cariben weer terug rond het Van Limburg Stiriumplein. Herinner je Bóotoe nog? Nou ik wél. Ik hapte er graag in Jamaicaanse kippenbouten, sateetjes en ananas van de grill. Het interieur van Café Caribe is even kleurrijk als dat van Bóotoe: groene muren, veel hout, jungle-achtige planten, een muurschildering van een Caribische muzikante, wit-groen-geel geblokte tegels op de vloer. Het leuke is dat je er nog steeds ‘gewoon’ kunt werken en koffieleuten, zoals dat bij CoffeeRoastery kon.

Tortilla bowl
De Norah Jones-achtige achtergrondmuziek is vervangen door weemoedige en gepassioneerde Spaanstalige liefdesliedjes. Voor zover ik kan zien is het personeel van CoffeeRoastery grotendeels gebleven en werken zij samen met nieuwe krachten. De gerechten die ze rondbrengen staan op een vernieuwde kaart. Nog steeds kun je er ontbijten met croissantjes of chocoladebroodjes, maar voortaan kun je het ook tropischer aanpakken. Bijvoorbeeld met pancakes, kokosroom en ananas (9 euro) of een smoothie bowl tropical. Vanaf 11 uur is het tijd voor flatbread met spicy tuna of pulled jackfruit, dan wel een tortilla bowl met pulled beef of een klassieke quesadilla met kaas en guacamole (8 euro).

Kluiven
Rond borreltijd kun je kluiven aan spicy chicken wings of salteñas (Boliviaanse pasteitjes) laten aanrukken. Caipirina erbij of een Tequila Sunrise en dóór met lekkers van de avondkaart. De spareribs met spicy chipotle, Caribische aioli, koolsalade en friet is een aanrader volgens een van de medewerkers.

Tafels aan de kant
Hij wijst me erop dat Piet de Gruyer de laatste tijd meer tropische invloeden heeft dan voorheen: Peruaanse kip, ceviche, stokviskroketjes. “De koks komen uit Catalonië, Peru en Boliva. Voorlopig koken zij zowel voor Piet als voor Café Caribe. Het lijkt ons leuk als bij Caribe op een gegeven moment de tafels aan de kant gaan, zodat mensen kunnen dansen op muziek van een dj. Maar eerst maar eens kijken hoe het loopt.”

Foto Patricia Jacob
DeWestkrant