Om de hoek van de Overtoom is onlangs Caffé Combo geland. Deze nieuwe all day-hangout op de Amstelveenseweg heeft wortels in West.
Samen met zijn ‘bloedgabber’ Rick Welcker opende Remco Babay in 2018 restaurant en cocktailbar Branie in de Ten Katestraat. Dat de mannen, die roots in Indonesië hebben, iets met Azië hebben spat van de kaart af. Zo kun je er onder meer zalm met sambal badjak, kokos en een wonton delen of gestoomde broodjes met oesterzwam, kimchi en pittige mayo laten aanrukken. Toen ik er had gegeten, omschreef ik Branie als een zaak waar álles om op te eten is.
Cocktails
Branie is nog steeds springlevend én heeft er familie bij. In het weekend van 20 september opende Remco de deuren van de zaak die hij samen met Stefano Pastorino is gestart: Caffé Combo, Amstelveensweg 156. Anders dan Branie is Combo wél de hele dag open. Net als Branie draait het hier om shared dining en zijn cocktails hier koning. Niet zo gek als je bedenkt dat Remco 15 jaar geleden begon als bartender bij The Fabulous Shaker Boys en ooit zijn eigen cocktailbar had: Porem.
Felperlaan
Vanaf ‘s ochtends kun je er koffie drinken; van een cappuccino tot een tonic espresso. De gerechten op de kaart zijn overwegend mediterraan, inclusief een snufje Aziatisch en Midden-Oosters. De keuken staat onder leiding van Melissa Zaccariello, voormalig souschef van restaurant Felperlaan in De Baarsjes – nu: Café Felperlaan.
BBQ-makreel
Voor de lunch is er onder meer een broodje pittige salami met groene, zoete peper en rucola (13 euro). Voor ‘s avonds wellicht een kipkotelet met Koreaans gekruide boter (17 euro), BBQ-makreel met sumak (gedroogde rode besjes) en granaatappelpitten en/of gerookte aubergine met tomaten, labneh (Libanese yoghurtdip) en kappertjes? Als dessert – wat mij betreft – de soesjes met crème suisse, chocolade en grapefruit!