Bij Maud in Oud-West sijpelt je stress soepel weg

Maud. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024
Sinds 26 september is Maud in business. Dit eetcafé zit op de plek waar ooit Brouwerij Troost zat en op een steenworp afstand van Pepito, de andere zaak van de eigenaren.

Als er een nieuwe horecazaak opengaat, is de kans groot dat Tijn Verstappen er iets mee te maken heeft: Le Forel, La Parole, Nonna, Pepito, et cetera, et cetera. In de vriendenkring van deze serial entrepreneur wemelt het van de acteurs. Geregeld gaat hij er ook een zakelijke relatie mee aan. Zo werkt hij voor Pepito in de Eerste Constantijn Huygensstraat samen met presentator en acteur Manuel Broekman (Onderweg naar morgen, Feuten, Voetbalvrouwen).

Eetcafé met een twist
Bij die tapasbar in Oud-West liep het al de eerste dag storm. Blijkbaar smaakte dat naar méér. Tijn en Manuel sloegen opnieuw de handen ineen en openden vorige week een zaak in het pand waar voorheen Brouwerij Troost zat: eetcafé Maud, Bilderdijkstraat 205. Maud is niet zomaar een eetcafeetje, mais non. De heren hebben het klassieke eetcafé-concept ‘een frisse, gezellige twist’ gegeven.

Joe Cocker
En dat betekent: een lange houten bar, vloertegeltjes met bruin, beige en wit, comfortabele banken, rotan-accenten, schemerlicht en easy listening op de achtergrond: Norah Jones, Frank Sinatra-klonen, Joe Cocker (You Are So Beautiful). Hartelijk personeel en een stralende Manuel bij de deur. Een warme setting waardoor elke milimeter stress in je lichaam uit je porieën sijpelt. Om het gezelligheidsgehalte op te voeren, zal er in het weekend geregeld livemuziek zijn. Daarnaast is er elke maandag een pubquiz, inclusief drinks on the house voor de winnaar.

Spicy ribs
Uit de open keuken rollen gebakken garnalen met oestersaus, knoflook, chili, sesam en grapefruit. Na zo’n voorgerecht gaat een tortilla met gemarineerde aubergine, tomaat en chipotle er vast in (13,50 euro). Hoewel spicy ribs (24,50 euro) of gebakken steak tartaar op brioche met Parmezaanse kaas, pittige mayo en kruidensla ook zeker niet vervelend zijn. Van de desserts intrigeert vooral de bananensplit me: een warme bananenflap met gezouten karamel en vanille-ijs. Een soort pisang goreng met een twist? Count me in!

Veggie bun
Van vrijdag tot en met zaterdag kun je er ook lunchen, bijvoorbeeld met een uitsmijter, wentelteefjes, een pantosti ham-kaas of brioche met gegrilde halloumi, avocado, chili flakes en spiegelei (veggie bun). Verder zijn er salades en dagsoepen. Toen ik er was, zat er gazpacho in de pan. De kok kwam persoonlijk de keuken uit toen hij mijn twijfel hoorde. “We kunnen de soep ook opwarmen als u dat lekkerder vindt.” Hoe leuk!

Chardonnay
Maar vandaag lunch ik bij nader inzien toch liever met een stuk Holtkamp-appeltaart. Zwarte koffie erbij, boek open en stiekem mijn buren afluisteren die net weer een Chardonnay hebben besteld. Niets meer aan doen, laat die regen maar komen. Bij Maud zit je gebakken.

DeWestkrant