Voor het broodje kaassoufflé van Fort Negen in De Baarsjes schieten kaaslustigen bijna wortel voor de deur. Wil je wél een kaaskick, maar zijn TikTokrijen niet je ding? In West zijn er minstens drie andere uiterst kazige opties!
Zuurdesembakkerij Fort Negen in de Jan Evertsenstraat grossiert in rijen. Zeker in het weekend staan klanten opgelijnd voor de deur om hier iets te scoren. De medewerkers zijn echt wel wat gewend, maar de hype die ontstond naar aanleiding van hun broodje met huisgemaakte kaassoufflé zagen ook zij niet aankomen.
Drie weken geleden prees Snackspert Eke Bosman deze creatie op Instagram de hemel in. Monica Geuze en andere influencers volgden en, hoppa, het broodje ging viraal op sociale media, inclusief TikTok. De broodjes bij de sandwichbar van Fort Negen zijn inmiddels niet aan te slepen. Volgens Het Parool werden afgelopen zaterdag binnen anderhalf uur 250 broodjes verkocht. Zoals je weet is in onze buurt werkelijk alles te koop, dus ook een kaaskick waarvoor je niét in de rij hoeft te staan.
1. De Buurman, Van Hallstraat 65: Double Trouble, broodje hamburger-kaassoufflé
Ooit was dit een ‘gewone’ snackbar, maar sinds Farouk El Sayed de zaak in de Staatsliedenbuurt overnam van zijn oom Moustafa is dit een culinaire hit geworden. Dit komt door de combi van huisgemaakte snacks, véél groenten, gastvrijheid, hard werken en een slimme portie branding. Liefhebbers van coole merken als Patta en Daily Paper staan er in de rij voor de Egyptische falafel van tuinbonen én broodjes cheeseburger met kaassoufflé. De Double Trouble is beslist geen kleine jongen (m/v/x)! Tel maar op: een wit broodje, twee hamburgers, een kaassoufflé, sla, véél saus. De mix van sappig gegrild vlees en de lauwwarme kaas die uit het krokante snackje sijpelt is ronduit verslavend.
2. Maud, Bilderdijkstraat 205: Kaasfondue & steak
Op een steenworp afstand van Pepito, zijn eerste zaak, opende presentator en acteur Manuel Broekman vorig jaar dit ontspannen eetcafé in Oud-West: een lange houten bar, vloertegeltjes met bruin, beige en wit, comfortabele banken, rotan-accenten, schemerlicht en easy listening op de achtergrond, plus een terras voor de deur. Binnen en buiten kun je kiezen uit een fraaie selectie van bites. Tussen de gerookte paling, tempura van garnalen en de mini-burrata spotte ik een kleine kaasfondue met steak en brood. Als dat géén garantie is voor het betere sop-werk, weet ik het ook niet meer. Een droombite voor hardcore kaasfans als je het mij vraagt.